Fiber ökar värdet på din fastighet


Gamla-skolan-450Fiber är en investering och inte en kostnad. Förutom att du har möjlighet att sänka dina månadskostnader med fiber ökar det också värdet på din fastighet. När elektriciteten kom var det många bönder som drog el till ladugården för mjölkmaskinens skull men struntade i att dra det till bostadshuset då det fungerade bra som det var. Men idag skulle ingen människa drömma om att köpa ett permanentboende utan el. På samma sätt kommer det att bli med fiber i framtiden. Intresset för unga att bo på landet ökar men det gör också kravet på uppkoppling. Om du någon gång bestämmer dig för att sälja din fastighet kommer den både att vara mycket mer attraktiv och mer värd med fiberanslutning. Om utvecklingen fortsätter som den gör kanske det rent av kommer att bli en nödvändighet för en försäljning.

FIber ökar värdet med många tiotusentals kronor
Den tekniska standarden på villan blir allt viktigare hos den som skall köpa ett hus – och därmed också hos säljarna. Frågan ”vad finns det för uppkoppling” hörs numera lika ofta som ”är stammarna bytta” på visningarna. Vid en undersökning bland mäklare i Stockholm uppskattade de att värdeökningen av en villa med fiberanslutning och tillgång till kostnadseffektiva och bra TV, telefoni och bredbandstjänster till cirka 50 000 kr. Vissa mäklare värderar det ända upp till 80 000 kronor. Läs gärna den här artikeln i DN, den här artikeln i GT eller den här artikeln i IDG om du vill fördjupa dig.

Du behöver inte utnyttja tjänsterna!
Även om du inte själv vill utnyttja tjänsterna kan du investera i fiberanslutning enbart för att öka värdet på din fastighet. Den dag