Mer än bara surfa på nätet


AnslutNär du ansluter dig med fiber till internet så får du en enorm ökning av din hastighet. Från ADSL eller mobilt bredband som genomsnittligt ligger på cirka 10 megabit i sekunden till upp till 1000 megabit per sekund. 100 gånger snabbare uppkoppling gör att du kan ta del av andra tjänster än du gör idag. Fiber är bara tekniken och du kommer att kunna välja tjänster från en rad olika leverantörer i ett öppet nät.

Telefoni – Kopparnätet är på väg att avvecklas. I delar av Sverige kommer kopparnätet att ligga helt nere 2017 och om 10 år från i år är det tveksamt om kopparnätet finns kvar på landsbygden över huvud taget. Den som då inte har fiber får förlita sig på mobilen och den dåliga täckning den har. Men med fiber har du en framtidssäker uppkoppling vars kvalitet inte påverkas av väderomslag, höststormar och nedfallna träd.

TV – med fiber får du ett bättre utbud än du har idag nästan oavsett vilken mottagare du använder. Med fiber får du tillgång till digital TV på riktigt med möjlighet att välja olika leverantörer. Tack vare hastigheten kan du också kolla på så kallade streamingtjänster som Netflix eller HBO med bästa kvalitet.

Bredband – med fiber får du snabbast möjliga uppkoppling med minsta möjliga störningar. Det gäller inte bara nöjessurfande vilket är nog så viktigt. Stabilt och säkert bredband ger dig säkerhet i att arbeta hemifrån uppkopplad mot företaget, att driva eget företag på landsbygden, att ha kontakt med myndigheter och företag så som elektronisk deklaration och internetbanker.

Larm - oavsett om det är trygghetslarm för hemtjänsten eller villalarm förutsätter det att du kan lita på din uppkoppling. Hur tryggt är ett larm som inte alltid fungerar?

Framtidssäkert – det sker en enorm utveckling av digitala tjänster och en förutsättning för att få tillgång till dem är en stabil uppkoppling. Med fiber är du redo att möta framtiden.